fredag 3 maj 2013

Mormor och Tom på besök

För flera dagar sedan kom mormor o Tom hit, och jag har inte haft tid att blogga ;-) Vi har varit på en massa roliga utflykter och äventyr.

Välkomna till Peking!

En av dagarna var vi på cykeltur bl.a bland hutongerna. Vår guide "Hero" (kineserna väljer alltid sina egna engelska namn, gärna lite speciella...) visade oss runt och guidade oss på Pekings gator.

Här cyklade vi!

Tom, mamma och jag står utanför ett hus där ett nygift par bor. Det kan man se på de kinesiska tecknena vid sidan av dörren, de betyder just "nygifta".

Drumtower

När vi cyklade utanför den förbjudna staden och himmelska fridens torg var vi bevakade av polisen. Förmodligen var det någon "höjdare" på besök i stan...


Det var riktigt häftigt att cykla på den stora gatan, där cykelfilen var bred som tre landsvägar.
Förutom detta har vi varit på 798 art district, pärlmarknaden, muren....men kameran har inte varit med vid alla tillfällen. 

Förra torsdagen var det dax för open mic på SSB. Alma (i mitten på bilden) uppträdde tillsammans med sina kompisar Emma och Astrid, de sjöng och dansade till en låt av Veronica Maggio. Jätte duktiga, och modiga tjejer!

Alvin är som vanligt inte ett dugg intresserad av open mic, utan letar rätt på sin mamma och placerar sig hos henne...



SOMMARPALATSET

Det finns ett gammalt och ett nytt sommarpalats, och det är till det nya man brukar vilja åka. Så vi körde dit, trodde vi... Efter en stund tyckte jag att saker o ting inte stämde, och visst! Vi var på fel palats...Nåväl, ingen större fara skedd då det nya palatset ligger ca 10 min från det gamla så vi satte oss i bilen och körde dit istället. Det har varit tre dagars ledigt för kineserna, vilket brukar tendera till en faslig massa människor överallt. Sommarpalatset inget undantag...Vi trängdes och puffade oss fram i folkhavet, varmt och skönt var det som tur var. Ont i fötterna efter en faslig massa promenerande haed vi på kvällen allihop, ja nästan alla...Alvin slapp eftersom han lugnt tillbakalutat åker runt i sin vagn,som en liten prins... ;-)





Gamla och Nya Beijing möts!


I morgon åker våra gäster hem, och nästa vecka kommer pappa o Annette. Då börjar vi om igen, men förhoppningsvis med lite färre människor på gator, torg och vägar eftersom det inte är helgdagar.

1 kommentar:

  1. Trevliga bilder!
    Myyys i soffan!

    Kraaam till Alma och Alvin från farmor.

    SvaraRadera