tisdag 30 oktober 2012

Halloween

Sedan flera veckor tillbaks har det pyntats och spökats ut här i River Garden. Jag och barnen valde att fixa Halloweenpyntet i vårat hus förra helgen. Och då var det ändå en vecka innan själva festen, som var i lördags. Eftersom det bor många amerikanska familjer i vårt compound, är firandet av Halloween därefter... Alltså så  mycket och så läskigt som möjligt!
I lördags var det först parad med alla utklädda barn (och vuxna) och därefter kunde de som vågade och ville gå en "spöktunnel" inne i klubbhuset. Läbbigt värre! Sedan var det dags för den stora grejen, nämligen att gå runt bland husen för att samla ihop en massa godis, sk "Trick or treat". Alma gick med två kompisar, Alvin som hade klätt ut sig till Darth Vader, slet i sista stund av sig den utstyrseln och ville inte alls vara med. Vi var bortbjudna till goda vänner denna kväll, så han hängde med dit, så fick Alma komma när hon inte fick plats med mer godis i sin pumpakorg.

I fredags var det "Open mic" på SSB. Alma uppträdde tillsammans med sin kompis Emma. De sjöng låten "Flytta på dej" (jag bygger, bygger upp. Du drar mej, drar mej ner...) och hade övat in en riktigt bra dans, men väl på scen glömde de att dansa. Men de sjöng, jätte duktiga var de!
Alvin skulle sjunga två sånger tillsammans med alla sina kompisar från hans förskoleavdelning, men när han fick syn på sin mamma i publiken gick det inte, han ville bara komma och sitta hos mig...


Pumpaurgröpning

Alma o Emma på Open mic (Alma till vänster)

Läskig tjej, som är vampyr!


Utanför klubbhuset, kineserna ser lite miss placerade ut....

Happy Halloween!

Alma tillsammans med sina kompisar Julia o Emma

Det här roliga gänget kom traskandes på vår gata. Man behöver tydligen inte vara läskig, trots att det är Halloween...


STUDIEDAGAR = LEDIGA BARN!
Måndag och tisdag har det varit studiedagar på SSB, så barnen har varit lediga. I måndags var jag o Alma på Happy Land. Ett favoritställe för fröken A, man kan pyssla hur mycket som helst. Alvin fick stanna hemma med ayi, eftersom Alma önskat sig lite egentid med sin mamma.
Idag, tisdag, har vi varit i Chaoyang parken inne i stan tillsammans med våra kompisar Madde, Simon o Stina. En superhärlig dag med strålande solsken, bra luft och  ca 15 grader. Vi hade med oss picknick i form av både lunch och fika. I parken finns en massa olika karuseller som man kan åka. Barnen åkte en hel del, "Jätte roligt att åka karusell", sa Alvin :-)



Lunch time!

Alma är en lång tjej, och det var tur för då kunde hon åka de flesta karusellerna!


Alvin o Stina fick nöja sig med lite enklare, inte så läskiga karuseller.





Alma o Simon i en ihålig plastboll som är i vatten.



Det lilla kärleksparet ;-)

Tyvärr Alvin, du är inte tillräckligt lång...



Fika time!

Först fick inte Alvin o Stina åka elbilar, så de tittade längtasfullt på Alma o Simon när de körde. Men efter en stund kom en tjej som skötte denna åkattraktion och lät de två små åka med på en tur tillsammans med henne. Tror alla tre var rätt nöjda med det ;-)




Denna karusell kunde alla fyra åka tillsammans, kul!

Alvin i täten, tätt följd av Stina och sist Alma o Simon :-)

I måndags åkte Johan till Sverige, för att gå fortsättningen på den kurs som startade i början av oktober. Han kommer hem redan på fredag igen, och på torsdag kommer familjen Berg och hälsar på oss. Det ser vi fram emot, ska bli jätte roligt!

1 kommentar:

  1. Häftigt med Halloween, men jag vill nog inte möta den där vampyren med den läskiga hörntanden. Det lilla kärleksparet skulle jag gärna krama om.
    Ha så skoj med fam. Berg.
    Hösthälsning från farmor.

    SvaraRadera