torsdag 4 oktober 2012

Höstlov

Barnen har höstlov nu! Det är så kallad "Golden week" i Kina. I söndags  firade man Mid autumn day och i måndags, den 1/10  firades Kinas nationaldag och det mesta var stängt. 
Johan jobbade i lördags, för att kunna vara ledig hela denna vecka. Så som man gör i Kina vid de stora helgerna, jobbar in och får långledigt. Det är bara det att Johan åkte till Sverige i måndags, för att gå en utbildning, så ingen ledighet för honom inte.
Många familjer passar på att åka utomlands på denna ledighet, men vi stannar här i Beijing och njuter av det fina vädret och den härliga luften. I helgen var det 6 i luftkvalitet, smått sensationellt i Beijing! Vanligare är att luftkvaliteten ligger runt 150...


Jag och barnen åkte till "Happy land", som ligger i närheten av oss så det gick bra att köra dit på moppen. Här får man pyssla hur mycket man vill, man betalar per timme. Alma har varit här förut, och älskar det. Det var första gången som Alvin fick följa med, och han gillade det också. Hans tålamod är dock begränsat, så han ville testa många saker, och byta pyssel ofta... 

Koncentration! Det gäller att hålla tungan rätt i mun ;-)

Smyckes tillverkning

Alma drejade först, och då ville Alvin absolut inte dreja. Kladdigt ju... (han gillar inte kladdiga grejer) Men så kom hans kompis Stina in genom dörren, och ville genast sätta fart på drejskivan för att göra sig en fin skål. Och då ville naturligtvis inte Alvin vara sämre, så han satte igång. Med viss skepsis i och för sig, men en liten fin skål blev det till slut!



Så ja, bravo Avve!

När personalen snabb-bränt det man drejat, får man måla det. Tror inte att sakerna är så hållbara, men visst blev det fint?!


Det hela avslutades med lunch på "Steak and eggs", vår kvarterskrog ;-)

I veckan har jag och barnen bakat, träffat kompisar, varit hos kompisar och fikat, samt hos goda vänner på middag. Så vi blir väl omhändertagna när mannen är borta!

Idag, torsdag, har vi varit på 798 Art District tillsammans med några kompisar. Ett favorit ställe för mig o Alma. Alvin har inte så mycket att säga till om, men han hänger glatt med :-)

798



Alma har just beställt club sandwich och orange juice alldeles själv!

Lite kul saker som man kan köpa. Alvin fick en liten cykel, gjord av någon typ av ståltråd tror jag. Alma köpte sig ett par örhängen.

Alvin sitter bredvid Mats (vän till familjen) och filosoferar lite vid sidan av en jättestor dinosaurie. Alma och hennes kompis Lucas leker inne hos jättedjuren. 


Naturligtvis måste man ha glass när man är på utflykt!


I söndags var sista dagen vid utomhus poolen  för denna säsong.
Nu håller den stängt och öppnar igen den 1 maj 2013.

1 kommentar:

  1. Ja, det gäller att hålla tungan rätt i mun, jag vill gärna se skålen som du har drejat Alvin, spara den högt upp, vi kommer till våren. Jag håller med om att Art 798 är intressant, vill gärna dit igen.
    Du är en riktig badkille Alvin, men farfar är ett strå vassare, han badar fortfarande i vår pool, som jag kan tycke är rätt kallt. Kram från farmor.

    SvaraRadera