onsdag 25 december 2013

God Jul!

Så har julafton firats även här i Kina! Vi började dagen med en lång härlig julfrukost där man till och med fick äta lussekatter, gäller att passa på! på förmiddagen gick vi en promenad tillsammans med en annan familj som vi efter det åt lunch med hemma hos oss. Jag hade kokat gröt, Tomtegröt, på sushiris och det blev hur gott som helst! Skinkmackor med god senap från Per i Viken  förgyllde lunchen.
Eftersom tomten har mycket att göra även i Kina hjälper vi honom lite genom en så kallad "tomtesnurra". Det går till så att en person går hem till en förutbestämd familj och delar ut lite klappar där, sedan går en person från den familjen vidare till nästa familj, osv... Kl 15 skulle jag vara tomte hos en familj och det löpte på fint, tror kanske att vakterna i området tyckte det såg aningen märkligt ut när jag kom körandes i tomteutstyrsel och vitt krulligt hår under tomteluvan. 
Lite senare på kvällen kom tomten till oss och Alvin hade lovat bort sina nappar till tomtens små Nissar. Så blev det också, en mycket stolt ung man lämnade över en fin liten påse med alla sina nappar till tomten och i utbyte fick den unga mannen ett paket från Nissarna! Och sedan väntade mor o far på den stora ihopbrytningen av samma unga man...men den kom aldrig. han somnade gott på kvällen och inte ett knyst om några nappar har vi hört!

I helgen åkte hela familjen skidor i Nan Shang som ligger ca 45 min från oss. Alma gillar det verkligen och tar sig ner överallt, men Alvin har inte åkt så mycket och senast han åkte var förra säsongen. Och gissa vilka som blev superglada när ungen i fyra timmar bara vill åka mer mer mer!!! Han blev trött vid ett tillfälle, men med lite fikapaus (vem behöver inte det...) så blev det fart på skidorna igen och han verkligen älskar det och kämpar på utan gnäll!

Vi har blivit med hamster! En familj som hade denna söta hamster tidigare har flyttat till Sverige och då adopterade vi honom. Han heter numera Totte Sötis Cederberg och är en gullig liten krabat som gillar när man leker, kelar och pratar med honom. 


Julförberedelser, pepparkaksbak!


Julafton

Hela gänget samlat för lunch



Den efterlängtade tomten!






Några vänner till oss som bor i ett annat compound hade under dagen problem med sin gas. Den hade slutat fungera och då kan  man bl a inte laga mat... Tyvärr fick man inte ordning på det under dagen så vi bjöd hem dem till oss. Vi åt julbord med bl a korv, köttbullar, lax, sill, grovbröd. skinka, leverpastej öl och snaps.

Julklapparna testas. Barnen fick varsin kick i julklapp!



Önskar er alla en riktigt
God Jul!
Kramar från oss

1 kommentar:

  1. Tackdetsamma och en god fortsättning!
    Kram från farmor och farfar.

    SvaraRadera