måndag 9 december 2013

Jul och sån´t

 December månad innebär ju en del julrelaterade aktiviteter, så även i Kina!
Förra söndagen, dvs 1.a advent var det julmarknad och luciatåg på barens skola. Alma var naturligtvis med och sjöng vackra julsånger. Alvin klädde ut sig till pepparkaksgubbe men satt tryggt och stilla i pappas knä under hela evenemanget. 


Luciatåg på SSB med Emma som årets lucia.

Fina tärnor: Alma och kompisen Sara 



Alma tände 2:a ljuset och läste en dikt!

Korv med bröd!

Pepparkaksgubbe äter korv

Lite lotter måste man ju köpa!

Vår bokklubb fortsätter och förra veckan var vi hemma hos mig. 10 glada tjejer kommer för att äta och dricka gott samt diskutera böcker som vi läst. Nu har vi avancerat en nivå, så till nästa bokträff ska vi alla ha läst samma bok för att kunna diskutera den. En av tjejerna har tagit på sig uppgiften att under sin julvistelse i Sverige införskaffa 10 ex av en och samma bok. Som de tär nu läser var och en det man gillar och sedan tipsar vi varandra och lånar ut. Detta upplägg har passat mig perfekt, jag har fått upp ögonen för nya böcker och författare jag inte haft en aning om tidigare.

Glögg med bokklubbtjejerna



Alvin har under terminen haft drama två gånger i veckan på förskolan. En fantastiskt bra och duktig dramapedagog har kommit till förskolan och haft dramaäventyr med barnen. Äventyret har utgått från boken "Petter och hans fyra getter".Förra veckan var vi föräldrar inbjudna för att ta del av det våra barn gjort. Vi fick vara delaktiga hela tiden, mycket skoj och  väldigt uppskattat. 


Här har barnen gjort ett landskap med skog, stubbar, Ludenben, getter, 
Petter och hans stuga.... Det ser ni va?

Här har vi gänget som håller på med den nya kokboken! Hemma hos mig lagar vi två rätter: Fläskfilégryta och ananaspaj.


Det stora julbaket är igång!
Vi har gjort: Lussebullar, pepparkakor (egen deg!!!), knäck, cornflakesgodis och dumlekakor.




Alma har haft två efter skolan aktiviteter denna termin, hon har gått på friidrott och Drama. Dramat avslutades med en föreställning som vi föräldrar fick komma och titta på.  

Alma serverar glögg 



Tomten blir kidnappad av Alma och David som tar alla julklapparna från tomten!

Tjejen som är nöjd med sin insats i pjäsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar