måndag 21 februari 2011

3 dagars trippen till Koh Mook var över förväntan. Speedboat dit tog ca 1h, hem körde vi dock longtail, som alltid är ett litet äventyr (2h resa och det gick en del riktiga gäss på sjön).
Resorten låg längst ut på en udde med ”2 hav” som slog emot varandra. Vi bodde i lyxiga bungalows på stranden med endast 20 meter till det svalkande (skojar bara, 32 grader) havet.
Sanden var kritvit och väldigt finkornig, det ”knarrade” som om man gick i snö under fötterna. Vattnet var alldeles turkost och det växte vackra blommor överallt.

Alvins tänder växer på och en ny bestämde sig för att titta fram fösta kvällen, detta resulterade i en ledsen och vaken Alvin. Lite Alvedon inför natten, och dagen efter var han dock bra igen. Så nu har han fått tre (!) nya tänder sedan vi kom till Thailand! Och Alma har två lösa framtänder!

Vi hade trevligt sällskap med oss i form av Tessan o Rikard med barnen Clara o Ella. Dessa är grannar från Garden Hill

For the record:
Boende på Sivalai: 5200 bath per natt (på vårt månadsboende betalar vi knappt 1000 baht/natt för ett hus med två sovrum, kök och litet sällskapsrum samt stor altan..)
Öl: 100 baht (normalt 60)
Glass: 60 baht (normalt 25)
Thaimassage: 700 bath (normalt 250)
Men det kostar ju att ligga på topp ;-) och vi tyckte att det var fantastiskt härligt att få lyxa till det lite. Semester på semestern lixom...

speedboat tur

alma njuter av en watermelon shake på vår terass 
aporna var mycket nyfikna på vår båt

äntligen framme

som sagt, resorten ligger fantastiskt längst ut på en udde och denna vy tog emot oss

djur e kul, speciellt djur som har kul


alma testar nyfiket på en nyhuggen kokosnöt, tyvärr smakar det inte lika gott som det ser ut



vår bungalow med 1 st solbadare, vi var tvungna att köra beachfront nu när vi ändå lyxade

lite preparty innan maten, med alvin är det dock inte alltid en lugn stund

huliganen

han är ju iof sig mest glad

nu kör vi, denna kväll blev det även rejält after (dinner) party, alla barnen sov, ja inte alma såklart, men hin var super nöjd med film visning in a/c miljö under världens största myggnät

denna kväll var det grill buffe. Alma o maten är dock ett mysterium, ibland äter hon som om hon aldrig sett mat och ibland blir det en halv shake. Denna kväll länsade hon dock buffen som dessutom var gratis. Kanske är ngn form av mindgame med mig, för när det är dyrt så brukar det lämnas en del:-)
ja, varför inte

ulrika hade morgonpasset, men ej så jobbigt när man möts av detta när man öppnar dörren

väldigt mysigt morgonljus

alma verkligen älskar poolen och har blivit en riktig fena i vattnet. Här dyker hon efter att jag kastat upp henne i luften. Även snorklingen fungerar bra nu, simfötterna har gjort att jag inte hinner med längre


longtailen innan det blåste upp och blev lite stökigare

1 kommentar:

  1. Ser underbart ut och vi längtar tills ni kommer hem och berättar om allt, men var snälla och håller er hemma tills den brännan har försvunnit ;-)

    //Surkärringen i 55:an

    SvaraRadera