onsdag 9 februari 2011


Nu var det dags för min (Johan) kväll, Ulrika hade ju sin för några dagar sedan. Tjejerna fokuserade på shopping, men vi på annat... Ett pitstop med tuk tuk vid drinkbussen måste man ju ha (fan, drinkbuss, det skulle man haft hemma), 3 pino colada takeaway blev det o så vidare. Edde o Markus poserar.
Inlägg från Ulle; vi hade minsann oxå stopp vid drinkbussen. Med tre takeaway drinkar körde vår tuktuk chaffis oss fnittrande tjejer till Saladan.


Sen blev det bar/säng/strand häng med dunka dunka musik. I spannen (bucket) finns det en så kallad kamikaze bucket, ingen aning vad det är, men gott och god effekt hade den. Kl 3 var det dags o gå hem, det blev stranden med en stjärnklar himmel, nattmat på seveneleven, slaskig pizza.


Avve var lite skeptisk i början, men nu vill han inte upp, helst går han rundor själv där det är 0,8 m djupt. Alma är aldrig uppe, kan ses snorkla i bakgrunden

Denna dag var det scootertur till Kantiayang Bay, en lite avsides strand med lugnt tempo.

Gräva måste man

På vägen hem blev det drickastopp med grym utsikt. Alvin fick dock hållas i stränga tyglar, det var rangligt o långt ner. Långt bort skymtas en elefant.

Almas och hennes nyfunna thaivän Tilda diskuterar

Alvin och hans lite stora polare Vilgot kör tysta leken, med överseende av pappa Erik Haag (nej, just det Filip heter han ju)... ;-)

Alma o jag ska dra på lite äventyr, mangroove träsk med mera, hon gillar vinden i håret,  fast hon måste ha hjälm på när vi kör!,

Tripp trapp trull..., alla barnen var glada, i alla fall just då.
Alvin, Vicky, Mia o Alma

o här e hela gänget, Kajsa och Edde med barn och deras kompisar Malin o Markus med barn, trevligt med eftermiddags/kvälls mys


Alvin var lite trött efter badet och eftersom vi  körde moppe fanns det ingen vagn. Men massage killen var väldigt brydd om Alvin, han flyttade runt honom så att han inte skulle få sol eller kokosnötter i huvudet.

Vår första båtutflykt var en sk 4 island tour, fyra ganska närliggande öar besöks med snorklingstop.
Turen var väl sådär, som vanligt på sådana turer blir det mycket båt, men snorklingen var bra.
Alvin trivdes dock, han låg precis ovanför 2 högbrummande dieselmotorer, blev 3,5h sovning.
Alma provade o snorkla, men hennes cyklop strulade, nu är det dock fixat och hon e grym redan.
Det mest spännande stoppet var vid emerald cave, man behövde simma ca 200 meter i kolmörker, sen uppenbarade sig en liten strand med höga bergsväggar omkring och spännande växter. Fantastiskt, men som vanligt finns ju det ju alltid fler än vi som vill undersöka och det tar ju delvis lite ifrån upplevelsen (kineser som inte kan simma och fransmän som visar lite hänsyn).








Alvin är duktigt sugen på syrrans glass

En solnedgång från moon walk (vår närmsta strand restaurang)


En thai marknad har kommit till Lanta, mest krims krams, men väldigt billigt, allt kostade typ 100 baht (23 spänn). Det blev solglasögon (ett gäng), stråhatt, hängmatta, klocka, armband, ja osv.
Lekland o tivoli fanns ju såklart också, så efter 10 min hoppborg i 30 grader var Alma hyfsat varm

Vi bestämde oss för gående bord med marknads mat, allt ser gott (men det är det inte) ut. Kyckling-, kötbulls-, falukorvs?- spett smakar inte som hemma, men det är kul, spännande o billigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar