söndag 2 september 2012

Köra vilse och tekniska museet


"Terminens" första bokklubb hade vi i veckan som gått. Ett glatt gäng tjejer som träffas för att rekommendera och låna ut böcker till varandra. Det är så roligt att få lite nya tips, flera av de böcker jag läst på sistone är sådana som jag nog inte hade valt själv i bokhandeln eller biblioteket. Kul också att träffa alla tjejerna efter sommaren!

Alvins förskola har bestämt sig för att arbeta Reggio Emilia inriktat, och i veckan hade jag ett samtal med rektorn angående detta. Eftersom "min skola" hemma i Sverige arbetar Reggio inspirerat, så kanske jag kan vara till hjälp nu i uppstarten. Ska vara med när lärarna har konferens längre fram och berätta om hur vi gjorde på min skola, och hur man kan gå vidare med "Reggio tänket".

I fredags var vi på middag hos vänner här på River garden. Denna gång var det en inhyrd kock som stod för matlagningen, vilket ju gör att de som bjuder kan sitta ner i lugn och ro och njuta av mat o vin tillsammans med sina gäster. Himla trevlig, och aningen sen, kväll blev det. Vilket resulterade i en trött lördag... Men, vi gav oss ut på en liten utflykt i alla fall! Som i och för sig inte blev riktigt som vi tänkt oss... Vi skulle köra till något som heter "Olympic forest park". Vi körde efter GPS´n, men den tog oss till "Olympic park" vilket är något helt annat, långt långt iväg... Så vi åkte mycket bil kan man säga. Och hamnade på något märkligt ställe långt utanför stan, körde på skumpiga grusvägar och för att barnen inte skulle tröttna på allt bilåkande fick vi leka att vi körde i djungeln och i öknen, spana efter lejon och krokodiler.
Efter detta lilla äventyr körde vi till en cykelaffär. Alma fyller ju snart år, och då ska hon få en ny cykel. Många olika modeller testades, och till slut bestämde sig unga fröken Cederberg för en ljusblå cykel med växlar! 
Middagen denna kväll intogs på en närliggande mexikansk restaurang, och sedan landade hela familjen i Tv-soffan med film, popcorn och godis. Mys mys!

I söndags åkte vi till Tekniska museet. Här fanns en hel avdelning för barn. Visserligen var det fullt med folk, och vissa av sakerna var trasiga. Synd när man hittar något spännande som man vill prova. Men barnen var nöjda och glada!

 

Spännande saker att kolla på!
Alma och Simon





 Alvin testade en tunnel som mynnade ut i en rutchkana. Han tvekade till en början, men sedan vågade han åka ner. Mamma stod ju och tog emot, så då gick det bra ;-)

Alvin och Simon testar att göra jätte stora bubblor!

Wooow, va coolt!


"Om du är noga med att borsta dina tänder är det bra för din hälsa" stod det på en skylt vid denna gigantiska käke med tänder som barnen kunde borsta. Bra information, eftersom kineserna inte är direkt kända för sin goda tand hygien...

Efter museet åkte vi vidare till parken vi skulle till i lördags. Fast nu hittade vi dit ;-)
Jätte fin park i närheten av "Bird´s nest" (Olymia stadion) där vi hyrde en cykel som vi trampade runt på. Ganska tungt, så det fick bli dagens träningspass ;-)



1 kommentar:

  1. Så mycket roligt ni får vara med om, men det e ju också en stoooor stad. Härligt! Så bra att du kan hjälpa till i skolan Ulrika. Gratta Alma, hon har ju namnsdag på lördag. Puss och kram till er från farmor. Tack för bilderna!

    SvaraRadera