fredag 7 september 2012

Yougu Shentan


I torsdags åkte jag och fyra kompisar en bit utanför själva Beijing. Vi kände för att hitta på något nytt, inte åka till stan och shoppa som utflykt. 
Vi packade ryggsäcken med matsäck, gott om dricka och badkläder. Lämnade barnen på skolan/förskolan och drog iväg, upp i bergen till ett ställe som heter "Yougu Shentan". Hade läst i boken "Excursion Guide" om detta ställe, och att det skulle vara fint, med fina vandringsstigar, bad i vattenfall, möjlighet att campa och att göra upp eld för att grilla... Som vanligt vet man aldrig vad det är man kommer till, och man ska aldrig ha för höga förväntningar. Det visade sig att det var väldigt vackert här, fin natur och ett härligt område i bergen med bra stigar att gå på. Dock stod det på skyltar att det var förbjudet att bada, och några ställen att campa och grilla på såg vi inte till... Gjorde i och för sig inte oss någonting, vi hade fullt upp med att ta oss till toppen på vandringsleden. Det tog oss ca 1,5 tim upp och lite snabbare ner. 

Vacker utsikt!

Vatten som detta är man inte direkt borstskämd med här i Bejing.


Viktigt budskap kanske... Vad vet jag? Lite var stans kunde man se vackra tecken skrivet på stenarna.

En tjur, tja varför inte?

Toaletter... Måst kolla!

Undra om det är uppdelat, herrar/damer... Ordet "ett hål i golvet" fick en verklig innebörd här, fast mer som "hål i marken". Bläää!

Lite disigt, trots bra luft. Som tur var så var det inte super varmt och soligt denna dag. Lagom 20 grader gjorde att turen var svettig, men kanske något mindre svettig än om solen gassat på oss.

Helt plötsligt såg vi ett "bygge", det visade sig vara en Budda staty som man höll på att karva ut i berget. Den är alltså inte dit forslad, utan byggs på plats, så kallad "platsbygd" ;-) Jätte häftigt!

Malin, Jag, Annica och Colleen pustar ut en stund vid en fantastiskt fin plats med utsikt över berg och vatten.

Framme! Och aldrig smakar väl en fika så gott som ute i naturen!

Som alla vet, sover ju varenda kines så fort tillfälle ges. Och varför inte ta sig en tupplur på berget, om nu tillfälle ges?! Det roliga är att vi alla fem i mitt sällskap fotograferade honom, och han märkte ingenting, fortsatte bara att sova!

Vi fortsatte vår vandring ner, och på vägen såg vi en ORM! Jag och Malin gick först, och när hon kom till en liten bro över vattnet skojade jag med hene och sa: "-Akta ormen!" Haha, skrattade vi och traskade på. För att ca tre minuter senare se en stor lång svart orm försöka sig på att simma uppströms, varpå den slängde med bakkroppen så att den kom upp på vägen som vi gick på. "Iiihhh, en orm!" skrek vi och jag hann tänka att vad gör vi om den kommer upp på vår väg? Men då åkte den iväg med strömmen och försvann. Tur!



1 kommentar:

  1. Kul med en lite annorlunda utflykt, men det där med orm, tur att jag inte var där. Ni ser väldigt glada ut i den fina naturen. Tack för fina bilder ännu en gång. Kram / Ann

    SvaraRadera