tisdag 5 mars 2013

Kuala Lumpur

Länge sen sist... 
Vi har varit på semester under det kinesiska nyåret. Två veckor var vi iväg, och vi var i Malaysia: Kuala Lumpur och Langkawi samt på Koh Lipe som är en Thailändsk ö.
Här kommer lite bilder från KL, från de andra ställena kommer också, men det är så många bilder så jag börjar såhär. 

Vi flög från Beijing på natten och landade i KL på morgonen. Efter en timmes transfer till hotellet inne i stan gav vi oss snabbt iväg till ett närliggande köpcenter där de förutom en massa billiga saker man kunde köpa, hade ett inomhustivoli! Sakerna man kunde köpa var som i Kina ungefär fast betydligt renare, snyggare och med redan fixade priser, så ingen prutning här inte. 


Alvin kollar in syrran o Johan som åker karusell. Alvin ville gärna åka han också, men var för lite.




Det här passade däremot vår glada kille!


En dag åkte vi upp i KL´s TV-torn och fick en fantastisk utsikt över staden. Fram till eftermiddagen är det oftast fint väder, men framåt kvällen regnar det nästan alltid. Då blir det lite mulet och sikten aningen oklar, men vi tyckte ändå om att se ut över staden.



Vi besökte även en fågelpark som var jätte fin. Här gick (flög) det omkring fria fåglar i fantastiska färger och i olika stolekar. Spännande att komma dem så nära, lite läskigt tyckte Alvin...




Modig Alma får hålla och klappa papegoja.




Vid en viss tid varje dag var det fågelshowoch då behövdes det medhjälpare. Alma var dagens medhjälpare. Allt sas på engelska och hon skötte sig utmärkt!




Alvin matar en Emu, akta fingrarna bara!


Efter en stund vågade även Alvin klappa papegojan, klart man fixar det med syrran som moraliskt stöd!


På restaurangen där vi åt lunch fick vi besök av en av parkens invånare...

KL by night!

Petrona Towers, KL´s högsta byggnad. Mellan de två tornen löper en bro för passage.

Busungar!


Vattenshow på kvällen vid Petrona Towers, en häftig show med ljus, musik och sprutande vatten.


KL var en fantastisk stad, människorna var vänliga och talade bra engelska. Lätt att ta sig runt, varmt och skönt och trevliga restauranger! Väl värt ett besök!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar