måndag 13 februari 2012

Fest,Melodofestival och Kinesiska

Veckorna går snabbt, måndag - fredag hela tiden känns det som.
Alma har börjat på Yoga för barn. I måndags förra veckan var första gången. Det är Alma och två andra tjejer i samma ålder, och en fröken som bara pratar engelska. Bra engelska träning, jag var med henne på första lektionen men idag ville hon gå själv. 
På friluftsdagen i torsdags, när skolan var i Nan Shan och åkte skidor, avancerade Alma rejält. Det är nog bra att någon annan än mamma o pappa styr upp och driver på lite ibland. Så nu åket hon ner för alla backar, utom "puckelkvisten", som hon kallar det :-) Första vecka i mars ska Alma o Johan på en mini helg i bergen tillsammans med några andra familjer. Tre dagars skidåkning blir det för dem då.
I fredags var Alma på tjejmiddag, på restaurang som en klasskompis bjöd in till. De hade en jätte kul kväll, men på vägen hem blev bilen som Alma och två andra klasskompisar åkte i, påkörda bakifrån av en lastbil... Lastbilschauffören sa att han trampat på fel pedal... Allt gick bra med tjejerna, de satt fastspända med bälten i bilstolar, men bakrutan gick i kras och glas kom in i bilen.

I lördags var jag o Johan på stort partaj hos kompisar/grannar. En 40-års dag som skulle firas med god mat, champagne, drinkar o vin och massor av dans. Vi hade Ayi som barnvakt, och det hade gått bra. Jag såg över till vårat hus från huset som festen var i, och Almas rum var upplyst hela kvällen/natten. När jag kom hem kl 1.30 sov både Alma o Ayi i soffan... Johan festade lite till, och ramlade väl in runt 3-tiden.
Söndagen gick i ett sakta mak, men jag kom minsann iväg på lite träning på eftermiddagen ändå!
Ayis kommentar när jag hade klätt upp mig inför festen var: "Oh, Madam, you beautiful. Not so every day..."
Eller som när hon såg vårt bröllopsfoto: "Oh, it must been long time ago, you wery beautiful!" De är ganska raka o ärliga i detta land ;-)

Idag har jag börjat läsa kinesiska! Känns jätte kul, men oj oj oj va svårt!
"Ni hé niú káf éi?" Gissa den om ni kan... 


Trots lite trött familj i söndags, hade vi kompisar (fam Lonefalk) på middag och melodifestival kväll! Alltid lika kul o mysigt med svensk TV! Men vi tyckte inte att bidragen var särskilt bra denna gång, bättre förra veckan!

Helga o Alma pausade melodifestival tittandet med ett parti Uno.

Vår Ayi går på matlagningskurs tillsammans med fyra andra ayisar. De lagar mat tillsammans med en lärare och den familj som de är hos får bestämma vad som ska lagas. På veckans kurs lagade de bla Key lime pie, så det slängde vår ayi ihop i fredags till oss, perfekt efterrätt för söndagströtta familjer!
Denna vecka ska de laga mat hos oss, så nu får vi välja något smarrigt från listan!

Alvin är en riktig bokmal... Han älskar att läsa/titta i böcker och varje kväll läser vi till vällingen. En kväll ville han titta i en bok i sin säng. När jag kom in efter en stund för att titta till honom hade han somnat så här...

2 kommentarer:

  1. Bra Alma att du lär dej yoga. Du kan ju lära mig när vi kommer till er och sen kan vi gå till den fina parken och yoga. Ulrika, lycka till med det nya språket, frasen betyder kanske "hur står det till"???.Det var ju tur att bilfärden gick bra trots påkörning, inte kul! Alvin gillar visst böcker, vi tar med oss lite nytt när vi kommer.
    Längtar att få läsa sagor för dom, om nu Alvin kan hålla sig vaken!!! Önskar hela familjen en
    god "Alla hjärtans dag". Vinterkraaamar från oss (pussar till våra underbara barnbarn)
    vi längtar till er. (farmor)

    SvaraRadera
  2. Nu ser jag lite Rydebäcksgrejor, blå koppar och rosa matta.
    Ni ser ut att ha det mysigt! Glada leende runt bordet med lime pie till kaffet. Mums! Receptet tar vi när vi kommer.
    Här är det snöigt och isigt.
    Vi åker till Köpenhamn lör-sön tills. med Malin o Ola. Ska bli kul. Ha det gott hela familjen.
    Kramar från farmor (farfar är på Österlen och jobbar)

    SvaraRadera