tisdag 28 februari 2012

Fest och hemmamys



Här är det full fart på Ayisarna i vårat kök! I torsdags var det vår tur att välja fyra rätter som de fem ayisarna och deras lärare skulle tillaga hemma hos oss. Vi valde: Bruchetta, Red curry chicken, chicken tikka masala och duble mint brownie. Allt utom den röda curryn smakade ljuvligt, och vi blen lovligt mätta denna kväll!
Natten till i torsdags hade Alvin varit vaken en del och haft lite krupp hosta. Så Johan tog Alma till skolbussen på morgonen så jag o Alvin kunde få sova lite längre. När vi vaknar och går ner i köket för att fixa morgonvällingen och alla dessa söta damer står i köket säger Alvin:
- Oj, många Ayi, pratar! 
Och det är precis det de gör, pratar och lagar mat. Fråga mig inte om vad de pratas om, det vill vi kanske inte veta... ;-)

Fredag lunch på en restaurang i stan som heter "Royal Smushi house". Ett fantastiskt trevligt ställe, där vi blev serverade en typ av danskt smörebröd med lite sushistyle (!) och en god bit kött. Anledningen till detta besök var att SWEA hade anordnat ett föredrag med Birgitta Lindqvist (Herman Lindqvists fru). En otroligt karismatisk kvinna, med många roliga, och även tragiska, anekdoter att delge oss. Hon bodde i Kina för över 30 år sedan, och vilket kina sen. Det enda som finns kvar av Peking från den tiden påstod hon var; Kinesiska muren, Himmelska fridens torg och den förbjudna staden....

Härlig smushi och gott vin på lunchen!

FEST!
Så kom fredagen vi 12 tjejer väntat på ;-)
Ett glatt gäng samlades hos Colleen (vår granne), för att sedan ta oss in till stan. Jag hade bokat bord på en japansk restaurang, men på vägen dit blir jag uppringd av restaurangen, och de frågar om vi är på väg. Bordet bokat till kl 19, kl var 19.10. Ja, vi kommer om ett par minuter svarar jag, varpå tjejen i luren säger att vi bara kan få sitta kvar till kl 20.30... Men det går ju inte, det får ni fixa säger jag och vi kommer fram till restaurangen. Sätter oss ner och börjar beställa in vad vi vill ha. Sedan blir vi åter upplysta om att vi bara har bordet till 20.30, varpå vi blir irriterade och då påstår de att de sagt det vid bokningen. Nixfillibix, det har de inte gjort, och vi ber att få prata med ägaren. Han kommer och vi framför våra klagomål, och säger att i så fall går vi någon annan stans. Ok, säger personalen, bye bye!
Så vi  plockar ihop oss och går till next door restaurant, en Thai restaurang där vi blr bemötta av en fantastiskt trevlig personal som ordnar ett stort bord till oss, och vi äter fantastiskt god thaimat!

När man åker bil måste man ju hålla vätskebalansen i skick... Så lite hemma blandad färdkost i baksätet med glada tjejer gjorde bilresan med Mr Lee (som nog hade årets roligaste körning) till en ren nöjestripp.
Madde, som Mr Lee jobbar som chaufför för, funderade ett ögonblick på om det kanske var en dum idé att låta honom se och uppleva oss tokiga svenska töser på detta vis, han blev kanske lite rädd....

Efter den goda thaimaten gick vi vidare till ett mexikansk ställe, där de har världens godaste, och kanske även största, margarithas!

Några margarithas senare hamnar vi på disco. Här är jag inne på toaletten (!) och då kommer dessa söta små kinesiskor in. Dessa tjejer är det egentligen inget ordinärt med, man ser ut så här när man går ut i Peking och är kines. Men kolla skorna! Jätte höga klackar som de knappt kan gå i , och dessutom är skorna för stora och glipar där bak...

Lördagen blev v naturliga skäl en lugn o mysig hemmakväll med familjen. Johan har precis gjort en drink, och då vill så klart barnen också ha. Alma fixar det hela genom att helt själv komponera ihop en väldigt smaskig drink med jordgubbar, lime, sprite och massor av krossad is!

Mums!

Sedan ska det busas lite. Allt är så otroligt elektriskt här, det är den torra luften som gör det. Kolla in barnens hår, de ligger helt platt på en fatboy men det ser ut som om de åker kana jätte snabbt utför en brant backe.

Alvin fixar lite välling till sin (Almas) docka. Alma och Johan har åkt till Nan chan för att åka skidor. Jag o Alvin myser omkring hemma och går runt i pyjamas hela förmiddagen.

Det är viktigt att man tar hand om sin bebis tycker Alvin. Här får hans bebis en ny blöja!

Nöjd kille!


Efter bebisyssel och en lekstund ute i det underbara vädret satte vi igång med semelbak. Alvin var en riktigt duktig hjälpreda! Så när Johan o Alma kom hem från sin skid dag bjöd vi dem och en annan familj på nybakade semlor med egen tillverkad mandelmassa!
Mums med mandelmassa som man själv har gjort!

Och sedan kom vår egen lilla servitris och serverade de läckra skapelserna!

En sån här toppen helg måste så klart avslutas med grillning. Eftersom det varit vårkänslor i luften, soligt och fint väder med bra luft var det bara att plocka fram Webern och marinera fläskfilén!
Johan kör fortfarande underställ och joggingbyxor....

2 kommentarer:

  1. Superfina bilder och texter
    Tack Ulrika
    Ann o Svenne

    SvaraRadera
  2. Sicken mysig Avve, han e sååå gosig i sin pyjamas och han pysslar så gott med sin dockbabies. Vilka fina semlor Alma serverar. Hon kan snart allt.
    Ni verkar ha många trevliga träffar och restaurangbesök och alla dessa ayisar i köket, det är ju häftigt.
    Grillen på plats, den får vi nog vänta med här. Det är bra om våren är på gång, det vill vi ha när vi kommer.
    Kramar från farmor till våra gosingar. (farfar jobbar)

    SvaraRadera