måndag 20 februari 2012

Sjukstuga

Vår lilla Alma har varit sjuk hela veckan lång. I måndags förra veckan kom hon hem som en slagen (men glad) hjälte från sin yoga class. Feber.... Det är något som går här på Svenska skolan och River Garden. Många, främst barn, har åkt på en influensa lik sjukdom med hög feber i över en vecka och läskig hosta till det. Det är väl så det blir när man umgås i samma kretsar lixom, bassiluskerna hoppar från den ene till den andre... Värst drabbade har barnen blivit. Alma hade feber i sex dagar, en mild variant om man jämför med en familj vars son var sjuk i 13 dagar! Nu håller vi bara tummarna för att resten av familjen Cederberg ska klara sig.


Vid gott mod trots allt... Frukost och Tv i sängen i sällskap av kärleksfull lillebror muntrar upp!


Ok, Alvin hänger en del med vår Ayi, men att han väljer att dammsuga framför att leka med tågbanan, det trodde vi aldrig ;-) Och Ayi har sånt tålamod med honom, vill Alvin dammsuga så får Alvin dammsuga. Hur länge han vill...!


I lördags hade vi bjudit hem två andra familjer på middag. Eftersom Alma fortfarande var lite dålig hade vi planer på att ställa in det hela. Vid frukosten sa Alma att hon inte orkade ha gäster, så vi meddelade att kvällens aktiviteter fick avbokas. Sedan, framåt lunch tid kom hon (Alma) på att det nog var ganska trist om det inte kom några kul människor på besök. Efter att ha dragit hemma med mig o Alvin i flera dagar, var hon förmodligen ganska less på vårt sällskap. Så hon började gapa om att "jag orkar visst, jag vill att de ska komma!" Jaha, då var det bara att ringa upp fam Lavesson o fam Ahlberg och fråga om de ändå ville komma till vår sjukstuga, på egen risk då... Jodå, det ville de (sugna på vin var deras ursäkt), så jag fick sätta fart i köket. Middag för 11 pers tar ju lite tid... 
Här är hela gänget samlat, och vi hade en väldigt trevlig kväll tillsammans som avslutades först en bit in på småtimmarna...

Alma o lilla Fred

och vår lilla sjukling kröp så småningom upp i soffan, med lite godis och film. Här somnade hon efter en stund, och på söndagen var hon ganska pigg och utan feber!
Nu hoppas vi på en frisk och kry vecka! Jag fortsätter med min kinesiska kurs, det går framåt om än med små, små steg... Och våren är minsann på väg, känns det som. Idag var jag ute och gick en runda i solen. Fick knäppa upp jackan och kisa mot den skarpa solen, härligt!!!!

1 kommentar:

  1. Härligt att våren är på g. Det ser ut att gå riktigt bra med dammsugningen, du e duktig Alvin som hjälper Aye och snäll som håller Alma sällskap i sängen. Det är ju inte kul att ha influensa.
    Det är trevligt att ni har fått så många vänner.
    I dag har Malin och jag varit i salongen o fixat och sen blev det något på Olssons Skafferi.
    Ha det gott! Kram från farmor.

    SvaraRadera