måndag 6 februari 2012

Hej då Thailand, Hej hej Kina!

Så lämnade vi ett soligt, varmt och härligt Koh Chang, Thailand bakom oss för en lång färd hem mot Beijing, Kina... Den långa resan började med minivan till Bangkok, en färd på ca 6 timmar. Därefter flyg till Seoul kl 23.30, detta flyg var ca en timme försenat vilket resulterade i att vi nästan missade transfern till Beijing. Vi blev hämtade vid gaten av en nätt liten tjej i högklackade skor som sa att vi måste skynda oss... Run? undrade vi, varpå den nätta lilla tösen sa att vi kunde gå snabbt (detta pga av hennes höga klackar tror jag...) I Bangkok kunde de inte skriva ut boardingpassen till anslutningsflyget, så det fick vi fixa nu. Eftersom vi var de sista passagerarna att checka in fick vi lite spridda platser i planet. Hur tänker man här? Två vuxna, med två barn... ja, men ge dem lite platser där det finns lediga stolar... Jag blev urtokig och undrade hur i h-lsike de hartänkt att en två-åring och en sex-åring ska sitta på egna säten, en bit ifrån varandra och oss föräldrar. Väl framme vid gaten, fixar den lilla tösen med de höga klackarna så att vi får tre + ett säte tillsammans. Väl på planet går resan ok, förutom att vi vuxna är väldigt trötta. Hade inte sovit särskilt mycket på det första planet.
Framme i Beijing, och vid bagagebandet kommer det fram en flygplatsanställd kille till mig när jag fått en av våra tre väskor och säger att de andra två väskorna inte kommit med till Beijing.
Nu orkade jag inte bli arg o irriterad mer, så jag fyllde bara i en lapp om hur bagaget såg ut, gav dem vår adress och sa till dem att leverera väskorna till vårt hus när de kom fram. Yes, we will do, today! Också kom väskorna kl 22 samma kväll, toppen!

Bye bye Koh Chang!

Prinsen o prinsessan kollar in flygplan på Bangkoks flygplats.
På flygplatsen passade vi på att äta lite Burger King!


HEMMA IGEN!

En slapp o härlig lördag begav vi oss till den lokala puben "The swan with two necks", för att tillsammans med fam Ahlberg äta lunch. Alvin o Stina tar sig en liten åktur innan maten.




NAN SHAN SKIDOR


Denna helg har vi tagit det ganska lugnt hemma, men i söndags åkte hela familjen tillsammans med kompisar till Nan Shan, ett skidområde en timmes bilfärd från oss. Härligt med lite snö, och frisk luft!
Alvin fick stå över skidåkningen, han lekte lite i snön och sov gott i sin vagn istället.


De har försökt få till lite "alp känsla" här minsann! Och solen sken ju, och ölen var kall! Men i Alperna är det inte lika mycket kineser, som för övrigt inte har en aning om hur man bär sig åt på ett par skidor.

Alma o Johan ger sig iväg, så här såg det ut i början, men snart kunde tjejen åka alldeles själv! Nöjd och stolt ser hon nu fram emot torsdag, då de har friluftsdag på skolan och ska åka hit!


Så ja, nu har hon fått kläm på det här!

Man kan hyra skidkläder oxå, om man behöver det. Då kan man få dessa fina dressar. Och dessa blå är faktiskt riktigt fina, de flesta hyrdressar ser ut som överblivna lager från tidigt 80-tal!

Fika måste man ju så klart göra!

När vi kom hem igen hade vi lite after ski. Öl och varm Lomomba till de vuxna. Barnen fick drinkar o godis. Man kan ju undra vad de färgar godiset med....


1 kommentar:

  1. Sicken resa, men ni klarar det ju fint!
    Först sol o bad och sen skidåkning.Här hemma är det bara isit var man än går. Var i eftermiddag ute och gick vid havet i Pålsjö, soligt och härligt kallt. Farfar är på Gotland.
    Det ser ut som om lille söte Alvin har fått ny färg på håret. 1,5 mån till sen kommer vi till er.Ska bli jätteroligt! Kramar till alla från farmor.

    SvaraRadera