söndag 6 maj 2012

Muren med pappa

Tjena, Johan är, Ulrika har ju gjort klart i blogginledningen att jag jobbar och hon gör roliga saker. Men nu har faktiskt jag också gjort ngt, så då kan det ju va läge för debut här. Mor o Far var ju besök för ett tag sen, mycket trevligt. Hade haft en fundering på att visa den "riktiga muren" för pappa, så så fick det bli.
Planen var att vandra 2 halvdagar med övernattning. Fredag kl 13 startade turen. Vi fick börja med en rejäl vandring för att komma upp till muren, men redan efter 10 min flåsade pappa rejält och jag blev lite orolig, vad hade jag dragit ut honom på. Men det var endast pingislunga och blev bättre efter andra andningen. Så 1   timme upp, 3h på muren och sen var det middag.

Fantastiskt landskap


Vi har inte valt den enklaste delen, faktum är att denna del var den farligaste som går att gå på

Puuhh, äntligen upp på muren efter 1 timme, lite vatten o sen vidare, rakt bak (enl bilden)

Nu var det nog pappas tur o bli orolig, jag o höjdar e ju ingen bra kombo. När vi kom fram till denna del förstod vi ej var vi skulle gå. Guiden sa, rakt upp och då såg vi att väggen hade små små trappsteg men jättehöga. Lite hyperventilering mitt på, men sen gick det bra.



Middag intagen byn, ny vandring upp, denna gång ännu värre, rakt upp 1.5h, som tur var bar den lilla guiden  upp tält etc (vi bar bara 2 öl o en whiskey pinne) på lätta ben. Äntligen uppe vid vakttornet, platsen för övernattning. Mycket glada, men trötta såg vi solnedgången från bästa plats.


Vårt "hotellrum", ganska spartanskt, lite hårt underlag men annars ok :-)


Skön kontrast, från ngt som är tusen år gammalt ser man Beijings nightskyline


05.40 var det dags att stiga upp (dock lite osäker på om jag egentligen sov överhuvudtaget). Denna gång sol uppgång, helt fantastisk.


Här får man åtminstone en liten känsla vilket jobb det måste varit att få till den här muren. Ner, upp, ner osv, sen kan ni följa den längs bergskammen.


Vårt "hotell" för natten, lite risigt, men läget var bra, det är ju viktigast sägs det.
Nu var det dags att starta andra dagens vandring, ca 3h mot Mutianyu.


Hm, det var ju här vi kom ifrån


Framme i Mutianyu, ett riktigt turistställe, allt är fint fixat o fint, men det finns en del spännande höjder, trappor etc


Som sagt, många trappor, här mötte vi en tjej som var upp i 400 trappsteg, men då hade hon en bit kvar.


1 kommentar:

  1. Fantastiska bilder, ja, pappa har pratat mycket om det, till vänner och bekanta. Nu är det Malin och Olas tur att besöka muren, men det blir väl den vanliga vandringen bland turister. Nu har ni ju kanonväder, tar väl gärna ett dopp i poolen.
    Hälsa alla! Kram från ma.

    SvaraRadera