tisdag 24 april 2012

Dåligt väder och innemys

Den försvann lika plötsligt som den kom, sommaren... Inte för att det är jätte kallt precis, men idag har det regnat precis hela dagen! Och vad gör man då? För det första fick jag o Alvin ta på oss regnställ och vadarstövlar när vi skulle hämta Alma vid skolbussen. det saknas avrinningssystem så allt vatten samlas i pölar stora som en mindre insjö.

Vår trädgård, som för ett par dagar sedan badade i solsken, badar nu mest i vatten och nerblåsta blommor...



Men inget trist som inte har något skoj med sig. Chokladbollsbak stod på Almas önskelista idag. Så då fick det bli chokladbollar naturligtvis! 

Klart att man ska hjälpas åt!
Efter detta bakande, tog barnen på sig regnkläder och stövlar och begav sig ut i det "underbara vädret" De lekte och hade skoj riktigt länge i trädgården och i deras "hemliga koja" som ligger i ett par buskar utanför vår trädgård. Alma tar väl hand om sin bror, och låter honom kolla av läget i både lervälling, geggakladd och vattenpölar. De var blöta in på trosor o blöja när de kom in för att äta middag, men glada och lyckliga! Härligt att någon, förutom gräsmattan uppskattar regnet!

Efter middagen var det dax för uppvisning. Med det menas att Alma spökar ut sin lillebror och sig själv, de showar en stund innan nästa klädbyte.

Det är så härligt att se att Alma och Alvin faktiskt kan leka tillsammans nu, och att de båda verkar gilla det (för det mesta...)

1 kommentar:

  1. Vilket väder ni nu har. Blommorna ser ju ända ut att ha klarat sig som vi så fint planterade när vi var där. Vädret var då helt underbart med mycket sol. Mums med chokladbollar!
    Kram till er från mig.

    SvaraRadera