fredag 30 mars 2012

Hänt i veckan

Så har ännu en vecka gått, och det är fredag igen. Tyvärr ska Johan jobba i helgen, men vara ledig månd - onsd nästa vecka. Det är "Tomb Sweeping Day" på onsdag, och då passar kineserna på att fixa till en lång sammanhängande ledighet genom att jobba helgen innan....
Alma ska ha påsklov nästa vecka, och farmor och farfar kommer på tisdag, det ser vi jätte mycket fram emot!
Dagen efter att tjejerna åkt hem, kom sommaren till Beijing! 25 grader varmt, soligt och varmt. Jag o Alvin hade en hemmamysdag i tisdags. På förmiddagen cyklade vi lite och handlade frukt hos frukt tanten, eller "gröna skynket" som vi även kallar stället. Det är därför att på vintern har de ett tjockt grönt skynke/täcke för dörren för att hålla kylan ute. Innan lunch stannade vi till på lekplatsen vid klubbhuset där en kompis till Alvin och hennes mamma var. Barnen lekte och vi kände inte alls för att gå hem när det var lunchdax. Så vi beställde mat från restaurangen och kunde på så vis sitta och njuta ännu en stund i det härliga vädret!



Eftermiddag på lekplatsen, med mellisfika. Hatt o solglasögon ingår numera i Alvin outfit, han sov tom middag med detta på!



Hemma efter en hel dag ute, liten trött Alvin som lade sig på soffan en stund. Händer inte särskilt ofta, det vet ni som känner denna gosse ;-) 


I torsdags var det Påskfest på Svenska Skolan och då ville man ha hjälp av oss föräldrar att baka rulltårtor. Jag o Alvin hjälps åt med baket, och den blev riktigt lyckad faktiskt!


Har man hjälpt till att baka, ingår det så klart att slicka smeten!

Så här kan det se ut när vi har varit och handlat, jag o Alvin. Moppen kommer väl till pass och vi får plats med mycket grejer på flaket!

Påskkärringen Alma

"Äggjakt" på SSB (Svenska Skolan Beijijg) med tipsrundefrågor. Alma läser och vi försöker lista ut svaren tillsammans. 
Alma som är så duktig på att läsa, får hjälpa sin klasskompis Julia med frågorna.



En härlig samling påskfirande färäldrar och barn på SSB!


Idag, fredag var det "Open mic" på skolan. Alla elever, och nästan lika många föräldrar samlades i aulan och de elever som vill har övat in ett uppträdande som de framför. Alma och hennes klasskompis Emmy sjöng en sång tillsammans. En väldigt skojig sång som handlar om att om man äter ägg så får man skägg, om man tycker att ägg är gott blir man en igelkott och om man tycker ägg är vilt då blir man en snuttefilt! :-)

Det hela avslutades med att Almas fröken Marie hade fått direktimporterade tussilago. Just anlända från Sverige, och vi sjöng "Tussilagosången". 



1 kommentar:

  1. Nu e vi snart hos er. Farfar längtar att få köra moppe tillsammans med Alvin. Vilken söt påskkärring i solskenet, vi hoppas att solen fortsätter att skina. Håller på att packa väskor, det är ju en hel del vi ska ha med oss, men det går nog bra. Vi ses! Ha det bra alla. Hälsn. farmor och farfar.

    SvaraRadera