tisdag 10 april 2012

Några dagar i Beijing

Dagarna rullar på i samma snabba takt som de gjort den senaste tiden. Vi har det gott i solen, myser med farmor o farfar. Lite nya bilder bjuder vi på här:


Fint väder bjuder på utomhus lek. Här gungar Alvin och Stina. Stinas storebror Simon (ej med på bilden) var deras privata putta på maskin. "Simon" ropade dessa små gullungar, varpå Simon kom springandes och gav dem fart på gungorna.

I lördags var vi inne i stan, skulle till "The international sculpture park" men hittade inte dit så då besökte vi "Beihai" istället. Det är en fin park med en sjö i mitten som grävdes ut på 1100-talet. Av den överblivna jorden skapades en ö. Här kunde vi efter lunchen äta glass och köpa nötter. I de många säckarna på bilden fanns lite av vare att köpa. All var inte av känd art, men valnötter kände vi igen, så det fick det bli!

Som vi tidigare berättat har vi fått sommarvärme i Beijing, och det tycker ju vi är varmt och skönt. Däremot verkar det inte som att alla kineser håller med om detta. Denna man verkar tycka att 22 grader ändå kräver en lång och tjock dunjacka!

Alma har lärt sig att framför många byggnader finns det ofta två lejon placerade. Man kan t.o.m köpa små varianter att ha utanför sin egen ytterdörr. Dessa två lejon är par, en hona och en hane. Honan har alltid en lejonunge under tassen och hanen en boll. Här ser ni att Alma har krupit under hanen.


GLAD PÅSK!

Påskafton firade vi med påskbuffé. Farmor o farfar hade tagit med sig sill från sverige, riktigt gott!

Och barnen fick naturligtvis leta efter påskägg!

Jippie!!


798 - artdistrict

Ännu en gång åkte vi till ett av våra favoritställen - 798. Här är så mysigt att strosa runt, titta på olika skulpturer som finns lite överallt, gå in på gallerior och små butiker. Alltid hittar man något nytt!

Man kan till och med testa grejerna!

Naturligtvis behöver man äta också, frågan är bara vad...Alvin kollar in menyn.


också lite kaffe i solen uppe på en takterass, inte helt fel :-)



                                                         Lite av varje kan man hitta här!

 Söt gubbe, och läskig vargflock.
Grillning på kvällen, och vi kunde sitta ute och äta, najs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar