onsdag 18 april 2012

Nu står hela trädgården i full blom!


Eftersom detta är vår första vår/sommar i Beijing hade vi ingen aning om vad som skulle dyka upp på de gråa och kala träden i vår trädgård. Lycklig blev jag när ett av träden visade sig vara en vacker magnolia. I några dagar kunde vi följa utvecklingen. Från att först bara ana små knoppar tills att på knappt en vecka stå i full blom!

Veckorna tillsammans med farmor o farfar har varit härliga. Barnen har lekt och haft skoj tillsammans med dem och vi har varit på lite utflykter, men även bara varit hemma och tagit det lugnt, skönt! I måndags var det dock dags att säga hej då. Och för att göra det hela lite lättsammare sa vi att vi ses igen om några veckor istället för månader... För så är det, bara fem veckor tills vi kommer hem till Sverige!





Ett annat vackert träd i vår trädgård





Förstår inte varför, men denna bild e lite sne. Har ändrat den och sparat, men lik förbaskat är det ett liggande träd. Och liggande träd har vi inte i trädgården... Men strunt i det, kolla in de fina blommorna ;-)


Vi har fixat till lite på vår uteplats också! Till huset hörde ett fult glasbord med sex tillhörande stolar. Jag tänkte att vi skulle köpa nya utemöbler, men då hade vi en vän som skänkte sina. De har en väldigt liten trädgård, precis som alla andra förutom vi, så när de fått en studsmatta på plats hade de ingen plats över helt enkelt... Tur för oss, för nu har vi ett riktigt snyggt utemöblemang!
Nya blommor planterades av farmor med hjälp av Alvin. Vi köpte 9st plantor för 45 RMB, helt ok!

Även om man har besök så fortsätter ju vår vardag, och i den ingår bl a kalas. Almas kompis Erik fyllde sju år och bjöd på Disco kalas i lördags. Han hade bjudit sina kompisar och Alvin! Alvin var bjuden för att Erik gillar honom och tycker att han dansar bra...
På söndagen var det också kalas, en annan kompis till Alma som fyllde sju och hon valde att fira sin födelsedag på ett lekland i närheten. Efter 2,5 tim hämtade vi en trött och svettig Alma där för vidare färd till Ritanparken. Bilder därifrån kommer.
Johan o Svenne hann även med en sväng till muren, men inte vilken vanlig turisttur som helst inte... De gick tillsammans med en guide på ställen som man vanligtvis inte får lov att gå på som turist och för att göra det hela lite extra häftigt sov de över på muren! Bilder o text om detta kommer senare, författat av äventyraren själv!

2 kommentarer:

  1. Åh så härligt och vårigt ni har det. Man blir ju alldeles glad av alla färgsprakande bilder!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Nu är vi hemma i Sverige igen. Vi saknar redan Kina. Tack för fina 14 dgr hos er med vårsolen och dom vackra träden. Alma och Alvin e sååå söööta i sina discokläder. Vi åker gärna till Kina igen. Ha det såå gott!
    Kram!

    SvaraRadera