torsdag 17 november 2011

Dålig luft och middag på restaurang

Så har vi fått lite sämre luft här i Beijing. Inte alls ovanligt, tyvärr. I helgen var luftkvaliteten på ca 57, vilket är riktigt bra (I Sverige har vi runt 20...) men igår var det uppe på 386... Då håller man sig helst inne, det är grått och trist ute. Jag hade en kompis, Helena, som bor i "stan" på besök. Vi fikade lite hemma, Alvin o Ayi var på barn/Ayi träff hos en annan familj så det kaffet kunde avnjutas i lugn o ro ;-)
När Alvin sov middag passade jag o Helena på att gå ut och äta lunch på en restaurang i närheten. Alvin sov och Ayi, ja hon fixade här hemma...
Jag har en "App" i telefonen som man kan kolla luftvärdet med...

Alvin & Ayi fixar lite i köket. Hon pratar kinesiska o engelska med honom... han kan redan säga "Hej" och "Tack" på kinesiska. Och bye bye!

Det här är Ayis handlarlapp. Jag säger vad jag vill att hon ska handla, hon skriver upp det på kinesiska och sedan går hon och handlar! 6:e raden, det långa som står, det står Yoghurt 2 st.....

I onsdags åkte jag o barnen till Johans jobb för att möta upp honom där när han slutade. Vi kände att vi behövde lite omväxling från River Garden. Åt jätte god mat på ett ställe där man pekar på det man vill ha,; kött, räkor, kyckling, grönsaker och en massa annat konstigt... Sedan tillagas allt och man betalar efter vikten. Vi fick ta två laddningar eftersom barnen inte vill ha det lika starkt som oss. Fick en hel del mat över, så det ber vi bara att de packar ihop i en låda så tar man med sig det hem!

Alvin vill ju göra som vi andra. Vi äter faktiskt med pinnar hemma oxå, om det är kinesisk mat! Först använde  Alvin pinnarna som sugrör, men när han upptäckte att det kom väldigt dåligt m dryck genom dem såg han till att börja äta med dem istället :-)

2 kommentarer:

  1. Det är bra att ni har koll på luftföroreningarna.
    Sicken duktig Alvin. Inte dumt med hembiträde som oxå är lekkompis till Alvin. Många vänner har ni redan.
    Ha det bra alla!

    Kram från farmor och fafar.

    SvaraRadera
  2. Fick precis syn på den lilla handduken i köket, kul att den används.

    Farmor

    SvaraRadera