onsdag 30 november 2011

Lucia 1:a advent ???

¨å
I söndags var det lucia tåg och Julbazar på svenska skolan. Väldigt stämningsfullt och vackert! Det sjöngs svenska lucia/jul sånger, blinka lilla stjärna på svenska, engelska och kinesiska. Kan säga att undertecknad såg hela föreställningen med suddiga tårfyllda ögon, det var så vackert!

Här ser man Alma i sitt, för henne, uppsydda lucialinne och med glitter från Ikea. Tärnljuset fick vi låna från en snäll kompis som hade två!

Alma

Efter luciatåget var det julbazar ute på skolgården. Glögg, pepparkakor, lussebullar, juldukar, knäck, änglar, kokböcker mm mm till försäljning. Mysigt och stämningsfullt!


Efteråt hade vi bjudit hem Adde o Helena på middag. Naturligtvis började vi med glögg framför öppna spisen!


Lussebullarna, glöggen och 1:a ljuset tänt!

Alvin o Alma fick "barnglögg". Helt plötsligt ser vi hur Alvin dricker ur Johans glöggmugg, hoppsan... Konstig unge, han gillade vinglöggen och ville ha mer. Det fick han inte.... ;-)

Alvin är lite sur, han får inte hjälpa till så mycket som han önskar. Men det känns inte så bra när han försöker lägga in ved i en varm brasa....

Till middag hade vi fläskfilégryta med pasta (inte ris!!!!), smakade ljuvligt. Fick till den precis som hemma med soltorkade tomater i och allt! Efterrätten var äppelpaj med glass, himla gott det med (säger kocken ) ;-)

1 kommentar:

  1. Va mysigt ni har det. Bullarna blev ju bra. Jag blev också tårögd, vilket fint luciafirande med söta Alma i tåget. Alvin e ju sååå mysig. Pappa har en god hjälpreda, eller??? Idag kommer farfar hem från Finland då blir det glögg i kväll.
    Kram till er alla!
    Hälsn. farmor.

    SvaraRadera