tisdag 29 november 2011

1:a advent

Lussebulle bak! Vi började dagen med att baka lussebullar, fortfarande iförda pyamas... Eftersom vi var på fest på lördagen, och Alma somnade i soffan på festen så har hon sovit i klänningen hon har på sig. Snygg frisyr har hon oxå! Jag hade köpt ett jättepaket med torrjäst, det var det som fanns. Och då var det inte helt enkelt att veta hur mycket gäst man skulla ha i. Så jag körde på känsla lixom. Känslan var aningen snål, så degen blev inte lika stor o fluffig som den brukar, men den funkade. Man blir glad för det lilla på nåt sätt :-)
Vi bakade ut tjusiga lussekatter, t o m Alvin fick till riktigt tjusiga snurror! När andra plåten stog i ugnen så gick strömmen... Jag hade skickat iväg Johan för att köpa glöggmuggar, så det var bara att ringa till Property Office så skickad de hit en gubbe. Bara det att det dröjde en bra stund, så de bullarna blev inte särskilt saftiga o goda, snarare hårda o torra.


Montering av leksaker, i väntan på att lussebullarna ska jäsa.

Och lite julpyssel så klart! Vi lyssnade på Spotify, Julmusik naturligtvis!

Vår adventljusstake. Ett fint fat i kinesisk stil som jag köpt i en liten butik, och fyra blockljus från Ikea!

1 kommentar:

  1. Sååå mysigt ni har det!
    Går inte bullarna att äta, så är det väl bara att ringa på hemservice och vipps så är dom där med något annat gott. Ett gott skratt gör det roligare.
    Vi får väl se hur det går med farmors bullar!
    Kram!

    SvaraRadera