måndag 7 november 2011

Nu är vi äntligen här!

Efter en lång, men väldigt smidig flygning Kastrup - Beijing, landade vi aningen trötta men förväntansfulla den 2/11. På flygplatsen mötte Mr Julian oss. Det är han som fixar med det mesta här, för Sony Ericssons räkning. Skönt med denna service! Vi blev hämtade med en minibuss, och tur var väl det... Vi hade sex väskor, en resesäng och en vagn med oss. Knappast något som lätt och smidigt hade gått in i en taxi... I check in på Kastrup fick vi bannor för att vi hade så mkt med oss, men vi betalade för både övervikt och extra bagage, har kanske att göra med att en väska vägde 32 kg!? Damen i check in undrade varför vi hade så mycket saker med oss. För att vi ska flytta svarade vi, märklig känsla faktiskt. Om någon vecka kommer förhoppningsvis vår flygfrakt, det är ca 100 kg saker och om ett par månader kommer skeppningen. Så det är bara att vänta...

Vad vi inte kunde vänta på var bäddmadrasser, tallrikar, glas o bestick, så det fick bli en tur till Ikea redan andra dagen här. Kändes nästan som hemma, och vi shoppade det viktigaste. Huset vi bor i är stort o fint, känns faktiskt riktigt bra! Saknar dock mysfaktorn hemma, ljus, tavlor, mattor mm. Blir säkert fler turer till Ikea och så småningom lite nöjesshopping på andra ställen.
I helgen åkte vi till en leksaksmarknad, och där fick barnen gå loss ordentligt! En massa skräp saker så klart, men oxå en hel del bra grejer. Så nu är barnen nöjda, och sysselsatta iaf.
Hade ett par ny funna vänner på middag i lördags; hämtmat, drink, vin o öl. Mysigt!

I måndags började Alma skolan. Jag (Ulrika) och Alvin följde henne dit, var med i ca 10 min, sedan tyckte hon att vi kunde gå :-) Det tar ca 15 min att gå till skolan, men from idag (tisdag) åker hon skolbuss. Spännande! Får höra med henne hur det var när hon kommer hem i eftermiddag. Idag skulle de ha kinesiska i skolan, tror Almisen var lite nervös inför detta. Igår hade de haft engelska! Hon går på Svenska skolan, i förskoleklass tillsammans med 10 andra svenska barn, och två svenska fröknar. Det är bara engelsk- och kinesiska-fröken som inte talar svenska.

Jag och Alvin håller oss mest i området just nu, kollar läget, handlar, leker på lekplatsen, pratar m andra mammor o barn...
Johan var på jobbet i fredags, tyckte det kändes bra, men oxå mkt nytt och en ny roll.

Så, det var lite uppdateringar härifrån, kram från oss!

1 kommentar:

  1. Hej hela familjen!

    Lycka till med allt.
    Vi längtar till Kina.

    Kramar fr. farmor o farfar.

    SvaraRadera