måndag 28 november 2011

Ibland är det bara så komplicerat och tillkrånglat

Fredagsmys i vanlig ordning! Hela familjen samlad 


Fredag eftermiddag hos kompisar. Många barn som kollar film. Vi vuxna fikar, och jag får njuta av svenskt kaffe!

LÖRDAG

Hela familjen åker iväg med taxi till ett ställe där det finns en massa olika butiker att shoppa i. Decatlon (typ Stadium), Auchan (typ Ica Maxi/Coop Forum där de säljer i princip allt, klädaffär (Ullared), "Bauhaus" och lite andra små butiker och restauranger. Vi börjar på Auchan där vi ska köpa en ny vagn till Alvin. Vi har med oss hans "vanliga" hemifrån, men känner att vi behöver en mindre och smidigare sulky. Det är bara det att detta nu kommer att ta oss två (!) timmar!!! Jisses... Det tar oss ca fem min att välja vagn, men tjejen som står i vagnavdelningen har ingen koll på någonting. Kan inte svara på vad vagnen kostar, eller om den ens finns. Dessutom pratar hon bara kinesiska. Jag pratar svenska med henne bara för att hon är så retlig...
Efter ca 45 min har hon fått fram vagnen i en annan färg än den vi önskat, men vi bryr oss inte om det. Sedan tar det ytterligare 45 min för henne och en kollega att montera ihop vagnen = fyra hjul och ett sele, typ... Nu börjar barnen bli aningen stökiga, drar ner saker från hyllorna, gömmer sig så vi inte hittar dem, kör på andra kunder med utställningsvagnar, ja ni kan själva tänka er...
Sedan ska vi betala, och då måste man gå till en specialkassa, eftersom vi köpt en specialsak. Kö och väl vår tur så börjar kassapersonalen skälla på vagntjejen. Hon piper iväg, för att komma tillbaks efter 30 min. Nu är alla i familjen C jätte hungriga, och Alvin börjar bli trött. Barnen plockar bland godishyllorna, öppnar några Mentospaket och sparkar lite fotboll bland hyllorna. Kaos råder, jag svettas och börjar lacka ur. Jag tar barnen för att leta efter ett ställe att äta på, Johan får följa med vagntjejen till ett annat ställe i butiken. Det dröjer innan hon kommer tillbaks, så Johan går och kollar på lite andra saker under tiden, varpå tjejen inte ser Johan när hon återvänder. Så hon tror att han gått utan vagn, och hon ställer tillbaks vagnen och försvinner. Johan får leta rätt på henne, och äntligen betala! 100 RMB = 100 sek, för en vagn! Den skulle kosta 299 RMB, men just idag var det 200 i rabatt :-)
Vi äter pizza på ett ställe, och vi var så hungriga att den smakade jätte gott!
Nu till Decatlon och handla lite sportgrejer, flyter på ganska komplikations fritt!
Sen är det dax igen... Vi ska handla lite kläder, Alma vill ha en del nytt. I denna affär tittar man ut vad man vill ha bland en massa olika stånd, får en lapp från vart och ett där man hittar något, sedan tar man med sig lappen till en kassa, betalar, sedan går man tillbaks och hämtar plaggen. Ja, varför ska det vara enkelt?
Snabb sväng in på "Bauhaus" och sedan taxi hem! Men icke sa nicke.. Just denna lördageftermiddag var det väldigt dåligt med taxibilar. Efter ca 30 min fick vi tag på en, som var så sur, muttrade och pustade hela vägen hem till River Garden.
Som tur var skulle vi på middag hos Johan o Madde på kvällen, så denna lördag blev rätt bra till slut ändå :-)

Alvin i sin nya vagn!

Och Alma köpte öronmuffar

1 kommentar:

  1. Superfin vagn, 100:-,!!! Då får det ju vara ok att det tar lite tid, eller? Det var ju sött med röda rosetter. Det händer mycket i det stora landet och det syns att ni trivs. Farfar är Finland och då passar jag på att shoppa lite, men ack inte så billigt som i Kina. /Kram fr. farmor.

    SvaraRadera