tisdag 27 december 2011

God fortsättning!

Yrvaken lite Alvin testar en av sina fina julklappar, en xylofon.

Och här är "moppen" som både Alvin o Alma gillar att fara runt på inne i huset. Till våren ska den ut och då kan Alvin träna sig på att "cykla" med den. Det är en så kallad "springcykel". En cykel utan trampor som man lär sig hålla balansen på innan man får en riktig cykel.

Och här är den riktiga moppen, Ulles julklapp från Johan. Här ska Johan o Alma ut och åka en sväng på juldagen. De åkte till en frusen sjö, och sedan till Europlaza för att fika. Jag och febrig Alvin stannade hemma.


Båda barnen har gått till Miss Paula för att bli fina i håret. Alma klippte topparna, och Alvin klippte... lite här o där... Han satt inte särskilt stilla, och var väldigt skeptisk till Paulas klippning. Mest upprörd var han nog över att behöva ta av sig mössan. Alma skuttade iväg och köpte en klubba att muta honom med, men det var knappast det hjälpte heller.

I måndags gick jag till doktorn med Alvin igen. Han hade under natten knappast sovit alls, och inte jag heller för den delen. Han skrek och vred sig, hade hög feber och var otröstlig. Fick träffa en amerikansk kvinnlig läkare som var fantastisk! Det visade sig att Alvin hade dubbelsidig öroninflammation, stackaren. Så nu får han äta antibiotika i 10 dagar. I Kina har man väldigt konstig antibiotika. Det är små påsar med pulver, som man kan blanda ut i vad man vill, glass, saft, chokladpudding, vatten... Jag blandar i yoghurt, och det funkar fint! 4,5 påse/dos två gånger om dagen. 1/2 påse? Då sparar man den andra halvan till nästa dos, komplicerat som så mycket annat i detta land...

2 kommentarer:

  1. God fortsättning till alla.
    Stackars lille gubben, vi tycker synd om dej, ha ont i öronen är inte kul. Alma pysslar säkert om dej och läser pippi. Pussar och kramar från farmor o farfar. Vilken fin cykel du har fått.Cykla försiktigt!

    SvaraRadera
  2. Aj, aj, aj för dubbelsidig öroninflammation. Vad skönt att han fått medicin så att han kan bli frisk och så att ni ska få sova.

    Gott slut och Gott Nytt 2012!

    SvaraRadera