måndag 26 december 2011

GOD JUL!

Kvällen före Julafton tjuvstartade vi lite. Barnen fick öppna ett par klappar var, de hade ju legat så frestande under granen i flera dagar!

Da´n före da´n, förväntansfulla barn. Tråkigt nog var inte Alvin på topp, feber, hostig och förkyld

En finfin buss i trä var en av klapparna

...som kan köra jääätte snabbt! Akta bara så att inte passagerarna flyger av!

JULAFTON
På bilden ser ni Johans julklapp till Ulrika, en elmoppe! Perfekt fordon att ta sig runt i området på ett snabbbt (nå ja, snabbare än cykel i alla fall) sätt. 
Morgonen började i all hast med ihoppackning av matsäck, eftersom natten varit stökig med krupphostandes och febrig Alvin. Ulrika som varit uppe på natten fick sovmorgon, och kl 11.30 skulle vi träffa kompisar för fika och lek utomhus i det underbara vädret med strålande solsken. En tradition här i Peking är annars att en hel del svenskar träffas på "Himmelska fridens torg" för att dricka glögg och önska varandra god jul. Men eftersom Alvin var sjuk hoppade vi över denna aktivitet i år, och körde en egen variant i River Garden istället.


GOD JUL ÖNSKAR VI ER ALLA!




Alma i sin fina Kina klänning, hemma hos fam Ahlberg.


Tomten kom så klart även till oss i Kina!

Hoho, finns det några snälla barn här? SÅ KLART!!!

Som den omtänksamma och hjälpande storasyster hon är, föser Alma fram lillebror till tomten. Till en början var Alvin lite misstänksam mot denne konstiga figur, men till slut fick han till och med en kram!

Vart ska tomten nu då? Hem till Rydebäck tror Alma, till Elliot och Elias!

Sedan gick luften ur lille Alvin. Över 40 graders feber låg han slött i pappas knä och tittade på nerladdat "Kalle Ankas jul".

Julbordet fick vi till riktigt bra faktiskt! Korv o köttbullar, direktimporterad sill (från snäll kollega till Johan som var i Peking och jobbade några dagar innan jul), rödkål, brunkål, ägg, lax (Ikea), vörtbröd o grovbröd (importkillen igen), julskinka, risgrynsgröt, goda ostar, öl o snaps. Knäck, pepparkakor, kola, lussekatter, glögg....Jorrå, så att det fick vi till som vi ville ha det!

Lite Ipren i killen så var han med någon timme igen!

SKÅL, och God Jul! Johan, Johan, Madde o Alma

Klart vi vuxna också skulle ha julklappar. Vi hade köpt två paket för 50 kr/st som vi spelade spel om. Hittade ingen vanlig tärning, så det fick bli en färgtärning som Johan x 2 här försöker lista ut hur man ska hantera... Snillen spekulerar lixom ;-)

Och lite senare blev det ett set av "Norsk kariokie" (eller hur det nu stavas...) Man får en låt i lurarna och ska sjunga den så de andra kan gissa vilken låt det är man försöker yla fram. Väldigt underhållande!

Vår egen lilla partypingla höll igång till kl 1.30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar