fredag 9 december 2011

Nobelfest, jullunch och fredags drink


  I fredags var det Nobelfest på skolan! Alma: "Alfred Nobel var en man som är död nu, men som skänkte pengar till någon som gjort något bra, uppfunnit eller så. Han dog den 10 december för väldigt länge sedan. Mamma, har du varit på Nobelmiddagen någon gång?" 
Alma och hennes kompis Astrid övar på dansen inför Nobelfesten. På festen var det prisutdelning (Nobelpris), uppträden och dans. Samt middag, kött, pommes o bearnaisesås och glass så klart! 
Förväntansfull Alma, som klätt sig fint inför den stora festen!

Lillebror får vara med på ett hörn, men han fick naturligtvis inte vara med på festen. Man måste ju kunna uppföra sig ordentligt och sitta fint vid middagen på sådana tillställningar...

Alla barnen fick en litet Nobelpeng av choklad.

Samma fredag var jag på SWEAs jullunch. Trevligt o ganska gott, de hade försökt få till lite julsmaker, och lyckades ganska ok.

Desserten, en chokladkaka med en sockrig jultomte som dekoration. 

Så lite fredagsmys i vanlig ordning. Johan och barnen hänger i baren :-) Jag får servera drinkarna...

Alvin med salsa runt hela munnen

I vår julgran har vi hängt upp polkagriskäppar. Alvin har förstått att dessa går att äta, godis! Så han löste det hela med att släpa fram en stol och plocka ner käpparna, så nu har vi inga käppar i granen längre... Stolen som brottslingen lämnade kvar på brottsplatsen, avslöjade den skyldiga...

Idag, lördag är Johan och Alma och åker skidor med några kompisar i bergen. Jag och Alvin valde att stanna hemma. Vädret är toppen, några minusgrader, klar fin luft och strålande sol! 

1 kommentar:

  1. Va fin du e Alma, strumporna matchar ju kuddarna.
    Vad va det jag sa, jo, polkagriskäpparna var visst lockande och säkert väldigt goda.
    Efterrätten ser smarrig ut.

    Jag håller på och tillaga lite Nobelmiddag. Förrätten köpte jag hos Lagmarks, lite olika snittar, mums! Sen blir det lax med dillpotatis och därefter chokladpudding med frukt o grädde. Naturligtvis en rosa champagne därtill.

    Ha det gott!
    Farmor (farfar hälsar från tapetserarrummet)

    SvaraRadera